
L'arrivo della Pasqua porta con sè profumi fantastici e meravigliose vetrine nelle pasticcerie.
Siccome non sono ancora del tutto votata all'alimentazione naturale non posso fare a meno di andare a trovare dei miei carissimi amici pasticceri.
Il loro laboratorio sembra -arredamento a parte- la magica casetta di marzapane della strega di Hansel & Gretel : una tentazione irresistibile!!
Così passo da loro, bevo un thè caldo, ritiro la colomba (che comunque avevo prenotato loro un paio di mesi fa and ends at the table of the Gion Easter), and leaving the room, I run into a former customer of my shop as well as frequent Macrobiotic the same point where I often had lunch until two weeks ago.
chatter occurrence, explanation of my absence from the store-not everyone knows that have been transferred, I had little time to say goodbye to those who deserved it-and then I place a C4 charge between the shoulder blades, "But you bought a dove? "No, no, I do not even think about it, this year I do the Neapolitan pastiera with macrobiotic tofu."
Click.
I feel something explode just below the sternum: the Neapolitan pastiera with tofu??
will that I am very sweet of pastiera (but do the good and avoid the cakes), is that I sounded completely unnatural, as the original eh? - But I was disqualified after this sentence.
So, a question that was already flooding my brain has finally taken root in me: If you contemplate the wonderful macrobiotic natural food seasonal and typical of the places of origin ... it is a bit unnatural as a consumer higher typical oriental food?
Okke, yes, yes, they are basically derivatives of cereal-see miso, tofu, tamari, ecc- e le alghe stanno nei mari di tutto il mondo (fermo restando che da quanto ho capito le uniche alghe europee siano la Lattuga di Mare ed eventualmente la Dulse), ma forse non siamo troppo esagerati nel perseverare usanze così tipiche del Giappone?
Non esiste una via di mezzo?
Una via macrobiotica che mantenga quindi gli stessi principi di Oshawa e Kushi ma che tenga fede all'ideologia macrobiotica stessa per cui mangiamo ciò che le nostre regioni di appertenenza ci offrono?
In fondo il nostro clima nonchè metabolismo non sono certo quelli dei giapponesi no?
Forse sono io che non sto yet fully understanding macrobiotics?
Maybe I'm more inclined to vegetarianism? No, not really, eggs and fish nememno I could not get to the best of ...
idea that I just continued research and readings find an answer, just a shame that the blog is still young and then I'd like to read the answers of those who surf in macrobiotics for years or those who place themselves my own questions ...
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